Конзулски Форум

Новости:

*
Добредојдовте Гостин. Ве молам пријавете се (log in) или зачленете се (register).
Дали сте го изгубиле Вашиот активационен e-mail?
09, 2010, 18:34:57

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија.

Страници: 1 ... 3 4 [5]
  Штампај  
Автор Тема: Брак и семејство  (Прегледана 4970 пати)
0 Члена и 1 Гостин Прегледај ја оваа тема.
tonii29
Генерал
Надвор од мрежа Надвор од мрежа

Пораки: 1000

длабоко скршен во љубовта

« Одговор #60 на: 23, 2008, 10:32:32 »

pa kate nesme go nasle vistinskiot partner ili begaat od roditelska obvrska
Пријавен

не си играј со женското срце едно е играјси со цицињата две се
Radence
Гуштер
*

Пораки: 26

« Одговор #61 на: 24, 2008, 14:44:52 »

Јас едвај чекам да завршам факултет за да се женам.. да имам жена и деца.. нема поубо од тоа Tongue
Пријавен
CAVIR
Administrator
Генерал

Пораки: 1432

« Одговор #62 на: 14, 2008, 12:51:49 »

Јас едвај чекам да завршам факултет за да се женам.. да имам жена и деца.. нема поубо од тоа Tongue

Од кај знајш бе Раденце? Да не имаш еден брак со средно, па сега уште еден факултетски треба? Cheesy Шалим се! Tongue

Сон на секој е да си има среќен брак и да си има чавиња и да му се изнарадва Smiley Кој нејќи?.. Али еднаш да се заврши факултетиштево, да се најди салам работа, да се клај некој чакат да не зависиме од мама и тато, па тек после да одиме во поход Smiley
Пријавен

"Don't Judge Me, Unless You Know Me!.."
Alek-13
Генерал

Пораки: 841

Какво ти е местото за седење така и ќе гледаш

« Одговор #63 на: 28, 2009, 21:35:17 »

Ајде мажулиња да ве видам.
Знам дека многу машки се плашат од самиот збор, или подобро речено, само буквата Б да им ја спомниш и спиздуваат. Зошто?
Какво е вашето мислење за оформување на бракот и семејството? Дали има определена граница кога треба да се стапи во брак и да се оформи семејство или пак сметате дека тоа зависи од самата зрелост на индивидуата. Шо е за вас бракот и како го доживувате?

Покасно ќе кажам јас мое мислење. Повелете.

Еве вака. Со мажот ми бевме во врка 8 години и 10 месеци. Кога ја почнавме врската јас бев матурантка, а тој беше војска. Се запишавме и двајцата на факултет, јас Битола, а тој Скопје. Една недела тој идеше за викенд, другата недела ја ќе одев таму и така секој викенд. Преку цело лето бевме заедно. Во тие 8 години две лета бевме во Бугарија, едно во Црна Гора, едно во Хрватска, едно во Грција и три пати Охрид. Пари никогаш немавме многу ама преку недела не шетавме и така штедевме. Дипломиравме и двата скоро исто времено ама немавме обезбедено станбено прашање, под кирија не ни се одеше. Се вработивме и зедовме кредит. Сега имаме стан и едно мало пискалче од 1 година. Финансиите ни се ограничени поради кредитите, ама живееме сами и многу сме среќни.
Затоа, не брзајте. Што ќе видите вие на 18-23 години од животот ако тогаш стапите во брак. Прошетајте колку што можете, обезбедете си средства за основен живот немојте да чекате од мама и тато. Така ќе бидете среќни и никој нема да ви рече: „Ова мене ми го должиш“. 

Поарен одговор и подобар пост на темава од овој, ЗДРАВЈЕ. Ете како до успешен и среќен брак без многу пари и без влијание од страна. Секоја чест majatbt, уште долги години успешен, заеднички брачен живот и многу дечиња  Cheesy

п.с. се согласувам со сите што напишаа доволна зрелост (психичка и физичка), некој динар во џеб, колку за да има шо да се стави на маса, а не во смисла куќи, станови, виќендици, џипови, секако и соема разбирливо љубов. That's all there is...
Пријавен

What we do in life echos in eternity
tonii29
Генерал

« Одговор #64 на: 31, 2009, 16:14:25 »

Ајде мажулиња да ве видам.
Знам дека многу машки се плашат од самиот збор, или подобро речено, само буквата Б да им ја спомниш и спиздуваат. Зошто?
Какво е вашето мислење за оформување на бракот и семејството? Дали има определена граница кога треба да се стапи во брак и да се оформи семејство или пак сметате дека тоа зависи од самата зрелост на индивидуата. Шо е за вас бракот и како го доживувате?

Покасно ќе кажам јас мое мислење. Повелете.

Еве вака. Со мажот ми бевме во врка 8 години и 10 месеци. Кога ја почнавме врската јас бев матурантка, а тој беше војска. Се запишавме и двајцата на факултет, јас Битола, а тој Скопје. Една недела тој идеше за викенд, другата недела ја ќе одев таму и така секој викенд. Преку цело лето бевме заедно. Во тие 8 години две лета бевме во Бугарија, едно во Црна Гора, едно во Хрватска, едно во Грција и три пати Охрид. Пари никогаш немавме многу ама преку недела не шетавме и така штедевме. Дипломиравме и двата скоро исто времено ама немавме обезбедено станбено прашање, под кирија не ни се одеше. Се вработивме и зедовме кредит. Сега имаме стан и едно мало пискалче од 1 година. Финансиите ни се ограничени поради кредитите, ама живееме сами и многу сме среќни.
Затоа, не брзајте. Што ќе видите вие на 18-23 години од животот ако тогаш стапите во брак. Прошетајте колку што можете, обезбедете си средства за основен живот немојте да чекате од мама и тато. Така ќе бидете среќни и никој нема да ви рече: „Ова мене ми го должиш“. 

Поарен одговор и подобар пост на темава од овој, ЗДРАВЈЕ. Ете како до успешен и среќен брак без многу пари и без влијание од страна. Секоја чест majatbt, уште долги години успешен, заеднички брачен живот и многу дечиња  Cheesy

п.с. се согласувам со сите што напишаа доволна зрелост (психичка и физичка), некој динар во џеб, колку за да има шо да се стави на маса, а не во смисла куќи, станови, виќендици, џипови, секако и соема разбирливо љубов. That's all there is...

алалти вера камо јас да најдам девојка да го стредам животот ама тое немам стрејќа тука
Пријавен

Зац
Генерал

Пораки: 1367

Psycho, in a good way...

« Одговор #65 на: 31, 2009, 21:51:18 »

brakot e daden od boga i treba da se pocituva

Да, и јас велам така, ама зошто тогаш машките пиштат..нееее..нема шанси јас не се женам до 27, 28 или не знам колку?

Епа сеа и јас сум за то појќе до 27, 28 сакн женење Cheesy Ама никој не знај точно така да едно можиш да сакаш ама друго можно е да се деси...

Инаку најчесто заради кариера, факултет, специјализации, к*рвање, шетање, после на 27, 28 таман свадба па на 29, 30 потомство и така си оди то... и волкот сит и овците на број Wink
Пријавен

tonii29
Генерал

« Одговор #66 на: 01, 2009, 21:05:10 »

jas imam 33 pa sakam da se zenam aj kate molim te mazi se za mene aj pls
Пријавен

Alek-13
Генерал

Пораки: 841

Какво ти е местото за седење така и ќе гледаш

« Одговор #67 на: 02, 2009, 01:50:57 »

Тончи брат јас мислам дека треба да отвориш една нова тема на форумов(Баш тука во Брак и семејство) во која ќе побараш подршка од сите форумџии за мислење дали Катето треба да се омажи за тебе...

Така на еден начин можи ќе се охрабри шо велиш а?  Cheesy

Башка сите ние кои те подржаваме ќе дајме мислење дека таква една работа е сосема ок.
Отвори тема и ќе видиш дека ќе наиди на голема подршка и одобрување  Wink
Пријавен

What we do in life echos in eternity
KATE
Global Moderator
Генерал

Пораки: 2857

=(КАТЕ)=

« Одговор #68 на: 19, 2009, 01:05:53 »

Важи бе Тони да се мажам.
 Ама јас имам 20, ти 33 не ти смета огромната разлика???
 И плус дали ќе ме чекаш да го завршам факултетот?
Пријавен

«(KATE)»
Тренчевски
Генерал

Пораки: 3750

I was born intelligent but education ruined me.

« Одговор #69 на: 19, 2009, 01:20:56 »

Ај вие земете се јас ќе ви бидам кум, ама црногорски. Smiley
Пријавен

KATE
Global Moderator
Генерал

=(КАТЕ)=

« Одговор #70 на: 19, 2009, 01:22:19 »

А то значи???
Пријавен

«(KATE)»
Ive
Генерал

Пораки: 928

« Одговор #71 на: 19, 2009, 04:37:53 »

то тренчески тоооооооооо......ваква понуда не се одбива
Пријавен
KATE
Global Moderator
Генерал

=(КАТЕ)=

« Одговор #72 на: 19, 2009, 16:12:44 »

Не ја одбивам во никој случај!
Ако се мажам за Тони, Тренчевски ќе биди црногорски кум....само да не му се налути женската!
Пријавен

«(KATE)»
Зац
Генерал

Пораки: 1367

Psycho, in a good way...

« Одговор #73 на: 08, 2009, 22:56:00 »

Ај роди бабо бебе Grin Grin Grin плс Grin Grin Grin
Пријавен

Страници: 1 ... 3 4 [5]